Klímaszerelés

A járványhelyzetre való tekintettel kifejezetten figyelünk arra, hogy mindvégig orrot és szájat eltakaró maszkot viselünk, mialatt az Ön lakóterében tevékenykedünk!

Sőt, figyelünk arra is, hogy mikor belépünk az Ön otthonába, ezt csakis cipővédő lábzsákot viselve tegyük, ezzel megőrizve otthona tisztaságát!

 


2021. január 1-én elindult az Otthonfelújítási Támogatás Program, melynek keretében a gyermeket nevelő családok maximum 3 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásban részesülhetnek.

Mivel a program célja a meglévő lakások megújulásának ösztönzése, ezért a támogatott munkákba beletartoznak a klímák is!

A klímaberendezésekről elmondható, hogy nem rövidtávra vásárolják őket. Elvárható, hogy több évig zökkenőmentesen üzemeljenek. Több kategória kapható a piacon. A nagyáruházakba általában az olcsóbb készülékek kerülnek be. A kiemelten magas technológiai színvonalat képviselő, stabil alkatrészellátással rendelkező készülékeket többnyire szakcégek értékesítik. A különbségek egyes gyártmányok közt jelentkezhetnek a megjelenésükben, zajszintjükben, kényelmi szolgáltatásaikban, energiafogyasztásban, élettartamban, kezelhetőségben.  

A klímák üzemeltetése nem olcsó, az áram meglehetősen sokba kerül. A villanyszámlát csökkenthetjük, ha nagyobb jósági fokkal (SCOP;SEER) rendelkező készüléket választunk, amely azt mutatja meg, hogy egységnyi elektromos energiából mennyi hűtési energiát tud előállítani a készülék.

Tudta, hogy számos klímához kedvezményes H-tarifa igényelhető?!

Általánosságban hőszivattyúsnak mondjuk azokat a gépeket, amelyekben a hűtési körfolyamat megfordítható, így a helyiséget nemcsak hűteni, de fűteni is tudjuk a berendezéssel! Azonban nem összekeverendő a hűtésre, fűtésre és meleg víz előállítására alkalmas berendezésekkel!  


A klíma beüzemelési díja 47.000. Ft

Több berendezés esetén kérjen egyedi árajánlatot! Az árak a nálunk vásárolt klímák esetében érvényesek.

- hűtőkör szerelés és anyagköltség a kültéri és beltéri egység között: 8.700 Ft / fm

- kültéri fali konzol + rezgéscsillapító: 5.000 Ft   

- kiszállási költség: előzetes egyeztetés alapjánA klímatelepítés a legtöbb esetben 3-5 óra alatt elvégezhető folyamat, azonban ezt befolyásolhatja az átfúrandó fal anyaga, vastagsága és olyan előre nem látható körülmények, amik növelhetik a szerelési időt!

Az általunk forgalmazott gyártók 3-10 évig terjedő jótállást vállalnak! A berendezések jótállásának feltétele a gyártók által előírt, számlával igazolt évenkénti legalább egyszeri karbantartás! A felhasznált szerelési anyagokra és munkánkra a törvényben előírt 1 év teljes körű garanciát vállalunk!

Klímaszerelés folyamata:

- a megfelelő típusú és márkájú klíma kiválasztása

- megtervezzük a beltéri és kültéri egységek pontos helyét

- falátfúrással helyet készítünk a kültéri és beltéri egységet összekötő légtechnikai elemeknek

- a berendezés rögzítése és az összekötést követően vákuumozzuk a rendszert

- megtörténik a gép elektromos kábeleinek összekötése

- ha a nyomásmérő műszerek visszajelzése is megfelelő, a készüléket próbaüzembe kapcsoljuk

- a szerelés során keletkezett koszt a lehetőségeinkhez mérten eltakarítjuk

- kitöltjük a garanciapapírokat és ismertetjük a gép szakszerű használatát

egyedi ajánlatot készítünk:

- több klímaberendezés rendelése és telepítése

- a nehezen megközelíthető helyre (5 méter felett) -a kültéri vagy a beltéri egységhez- ipari alpinista, óriás létra vagy állvány bérlése és szállítása,

- a régi klíma eltávolítása

- a csővezeték falba való bevésés 

- egynél több faláttörés 

- nem általunk beszerzett vagy használt klíma telepítése

- 4 kw-ot meghaladó klíma telepítése

Minden jó, ha a klíma jó