A klímában kialakuló gombásodások, penészesedések oka a nedvesség. A folyamatos páralecsapódás miatt a készülékben legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepednek, elszaporodnak. 

A legismertebb kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella pneumophila. Ez egy mindenütt jelen lévő vízi organizmus, mely 25 Celsius fok és 45 Celsius fok közötti hőmérsékleten tud növekedni. Veszélyt abban az esetben jelentenek, ha a fertőzött vizet a bekapcsolt klíma légmozgása felkavarja! Ezek a baktériumok belélegezve atípusos tüdőgyulladást okozhatnak!

A klíma másik alkotórésze a kültéri egység, ami a szabadban helyezkedik el, kitéve az időjárás viszontagságainak, napsütésnek, szélnek, pornak. Mivel a hőcserélőn működés közben nagy mennyiségű levegő áramlik át, és itt nincs szűrő, ami megakadályozza a por beszívását, ezért a sűrűn elhelyezkedő lamellák között a növényzet melléktermékei, a por és egyéb szennyeződések lerakódnak ezzel akadályozzák a levegő szabad áramlását. Ennek hatására a kültéri egység kondenzátora nehezebben adja le a hőt, a kompresszor erőlködik, alacsonyabb lesz a hatásfoka, több elektromos áramot fogyaszt és gyorsabban használódik el a készülék.

Jó tudni, hogy a karbantartások során a szerelők egy része a vállalt munka során csak a beltéri egységet tisztítja meg! Klímánk ezen alkatrészének megtisztítása szintén nem elhagyható!

Klíma beltéri+KÜLTÉRI egység karbantartása

10.000 Ft

                                                                         Több klíma esetén kérjen kedvezményes árajánlatot.


Fontos megemlíteni, hogy amennyiben penésztelepek megjelenése látható a klímában, az nem csak a gép hatékony működését befolyásolja negatívan, hanem az egészségünkre is káros hatással lehet. A penész allergiás reakciókat, légúti problémákat, fejfájást, fáradtságot okozhat, ezért elengedhetetlen a penészmentes környezet biztosítása.  Vízsugaras tisztítást javaslom, ha penész lerakódással szembesülök a beltéri egység belsejében. A vízsugaras tisztítás hatékony és biztonságos módszer a penész eltávolítására, mely során nem kell szétszerelni a klímát, a koszos víz pedig egy speciális szennyfogó zsákon át egy vödörbe távozik.

Klíma karbantartásának, tisztításának menete

beltéri egységnél:

- elsődleges porszűrők fertőtlenítése speciális vegyszerrel

- a légterelő lapátok leszerelése és tisztítása

- az elpárologtatón kialakult por, baktériumok és penészgomba vegyszeres kezelése

- a műanyag burkolat teljes megtisztítása a portól és lerakódásoktól

- elektromos kötések ellenőrzése

- kifújt levegő hőmérsékletének bemérése lézeres műszerrel

kültéri egységnél:

- a kondenzátor alacsony nyomású géppel való átmosása gazdaságos funkcionálás érdekében

- kondenzvíz cső esetleges dugulásának megszüntetése

- a rézcsövek szigetelésének állapotfelmérése

- a tartókonzolok rögzítéseinek épségének átvizsgálása, a rezgéscsillapítók épségének ellenőrzése, a rezonanciák elkerülése a csendes működés érdekében

- az elektromos kötések ellenőrzése az üzembiztos működés érdekében 

Lépj velünk kapcsolatba

Klimajo.hu

1042 Budapest, Szent István tér 12.

+36-30-953-1667

korvinbalazs@gmail.com

https://www.facebook.com/klimajo.hu